Plăcintă cu mere şi cremă de vanilie
Acestă prăjitură e atât de aromată încât va dispărea imediat din farfurie. Combinaţiile de ingrediente o face absolut irezistibilă. Cine poate rezista unei prăjituri cu vanilie proaspăt scoase din cuptor?
Plăcintă cu mere şi cremă de vanilie
Ingrediente
- 1 pachet foi de plăcintă
- unt topit
Pentru umplutură
- 500 g mere
- 4 linguri zahăr
- 500 g smântână pentru frişcă
- 8 gălbenuşuri
- 200 g zahăr
- 30 g amidon
- esenţă de vanilie, după gust
- zahăr pudră, pentru decor
1 Pentru umplutură, tai merele, spălate şi fără seminţe, feliuţe şi le pui cu cele 4 linguri de zahăr la călit. După ce s-au înmuiat, le laşi la răcit. Între timp, prepari crema de vanilie. Mixezi gălbenuşurile cu cele 200 g de zahăr, adaugi amidonul şi esenţă de vanilie, apoi încorporezi smântâna. Aşezi vasul pe baie de aburi sau pe focul mic şi amesteci până când crema se îngroaşă, o dai deoparte, aşezi o folie transparentă chiar peste cremă, ca să nu formeze pojghiţă şi o ţii şi pe ea la răcit.
2 Întinzi o foaie de plăcintă, o ungi cu unt, pui peste ea alta, o ungi, apoi încă una. Întinzi jumătate de cremă, pe lăţimea foilor, pui feliuţe de mere călite şi rulezi. Formezi a doua plăcintă, le pui într-o tavă tapetată şi le dai la cuptor, la 180 °C, 15-20 de minute. Le serveşti decorate cu zahăr pudră.