Plăcintă cu ouă, brânză și spanac
Un apertiv special și foarte gustos pentru masa de Paște.
Ingrediente
Pentru aluat:
800 g făină
2 pliculețe praf de copt
100 ml ulei
400 ml apă călduță
1 praf de sare
1 ou, pentru uns
Pentru umplutură:
500 g spanac opărit și scurs
150 g brânză de vaci
150 g brânză de oaie rasă mărunt
1 ou crud
4 ouă fierte
sare
piper
Mod de preparare plăcintă cu ouă, brânză și spanac
Cerni făina, adaugi praful de copt, faci cu pumnul un căuș la mijloc și torni uleiul și apa călduță în el. Frămânți bine aluatul și îl dai deoparte.
Toci spanacul, amesteci cu cele două feluri de brânză și adaugi oul crud, sare și piper, după gust.
Întinzi aluatul pe un blat de lucru și păstrezi o parte pentru ornare. Într-un vas rotund, tapetat, așezi partea mai mare de aluat și uniformizezi și pe pereții vasului. Pui un strat de spanac cu brânză, așezi la distanțe egale ouăle fierte, descojite și acoperi cu restul de spanac cu brânză.
Întinzi aluatul rămas, îl tai în felii egale și ornezi plăcinta deasupra.
Dai la cuptorul încins 30 de minute, până se rumenește deasupra.