Plăcintă cu peşte
Peştele este foarte bun pentru sănătate deoarece conţine omega 3, precum şi alte substanţe nutritive. Este esenţial ca în alimentaţia noastră să includem şi acestă carne.
Ingrediente:
200 g file de peşte alb 200 g file de somon fără piele 450 ml lapte 750 g cartofi, fără coajă şi tocaţi 100 g unt 40 g făină 150 g mazăre congelată 1 lingură frunze pătrunjel tocat 3 ouă fierte tocate zeama de la o jumătate de lămâie 50 g brânză
Mod de preparare:
Încălziţi cuptorul la 170 de grade C.
Puneţi peştele într-un vas termorezistent, adăugaţi sare şi piper după gust şi turnaţi peste el laptele. Acoperiţi cu o folie şi daţi la cuptor 15 minute. Scoateţi peştele, lăsaţi-l să se răcească şi păstraţi laptele. Când s-a răcit peştele, tăiaţi-l în bucăţi mici.
Puneţi cartofii în apă clocotită cu sare până se înmoaie. Scurgeţi apa şi lăsaţii să se răcească. Apoi topiţi untul într-o tigaie, amestecaţi făina şi fierbeţi la foc mic 2-3 minute. Adăugaţi laptele în care a fost peştele şi fierbeţi până se îngroaşă. Când a căpătat consistenţa dorită, adăugaţi peştele, mazărea, pătrunjelul, oul, zeama de lămâie, sarea şi piperul.
Amestecaţi cartofii cu 50 de ml de lapte şi unt până se omogenizează. Folosind o lingură, puneţi prima compoziţie într-un vas, apoi adăugaţi deasupra acestei placinte cu peste amestecul de cartofi. Acoperiţi cu brânză rasă. Coaceţi placinta cu peste timp de 20-25 de minute.
Sursa: taste.com.au