Plăcintă cu şuncă afumată
Aperitiv sau gustare, această plăcintă cu şuncă afumată este un deliciu!
Ingrediente (4 porţii)
Pentru aluat
500 g făină
200 ml iaurt
10 linguri ulei
1 plic praf de copt
1 linguriţă oţet
1 praf de sare
Pentru umplutură
300 g varză nouă
1 ceapă
200 g şunculiţă afumată
sare
piper
ulei
Mod de preparare:
Căleşti ceapa tocată mărunt câteva minute într-o lingură de ulei, adaugi şunculiţa tăiată cubuleţe, apoi varza tocată mărunt şi frecată cu sare şi o ceaşcă de apă caldă. Laşi totul să fiarbă înăbuşit pe foc mic 15 minute. La final, potriveşti gustul de sare şi piper şi o laşi să se răcească.
Adaugi iaurtul peste făină, pui praful de copt, oţetul, un praf de sare şi frămânţi, încorporând treptat uleiul. Obţii un aluat elastic, pe care îl întinzi într-o foaie subţire. Pui pe foaia întinsă compoziţia de varză călită luată cu spumiera, rulezi şi aşezi plăcinta într-o tavă unsă cu ulei. O introduci la cuptor pentru 30-40 de mi nute, până se rumeneşte.