Plăcinţele cu vişine la tigaie: reţetă de post

22 martie 2022   Rețete

Atunci când nu avem multe fructe proaspete, în sezon, cele congelate sunt opţiunea perfectă pentru deserturi delicioase. Aşa cum sunt acest plăcinţele la tigaie: rapide, incredibil de gustoase şi de post!

Ingrediente

1 pachet foi de plăcintă (400 g)

400 g vişine congelate

200 g zahăr

ulei, pentru prăjit

Laşi vişinele la decongelat, apoi le pui într-o cratiţă, adaugi zahărul şi le fierbi 7-8  minute, la foc mediu. Când siropul e legat, le dai deoparte şi le ţii la răcit.

Tai fiecare foaie în 2 şi suprapui bucăţile. Pui câte o lingură de vişine, rulezi şi sigilezi capetele. Repeţi până termini foile şi umplutura.

Încingi puţin ulei într-o tigaie şi prăjeşti plăcinţelele pe ambele părţi, la foc mediu, până devin rumene. Le scoţi pe prosoape de hârtie, pentru a absorbi excesul de ulei. Le poţi decora cu zahăr pudră sau cu puţină miere.

FOTO Shutterstock

Mai multe