Pogăcele cu jumări
Din untura păstrată în borcane poţi face cele mai fragede şi mai aromate pogăcele cu jumări.
De ce ai nevoie pentru pogăcele cu jumări
500 g făină
150 ml lapte cald
2 linguriţe drojdie uscată
1 lingură zahăr
1 ou
60 g smântână
100 g unt
1 praf de sare
250 g jumări tocate
1 linguriţă seminţe de chimen
1 lingură sare grunjoasă
Cum se prepară pogăcelele cu jumări
Dizolvi drojdia în laptele călduţ împreună cu zahărul. Omogenizezi făina cu gălbenuşul, smântâna, sarea şi, la final, adaugi drojdia. Frămânţi până când obţii un aluat tare. Întinzi o foaie din aluat de aproximativ 5 mm grosime, o ungi cu untul, la temperatura camerei, şi pui jumările tocate. Împătureşti aluatul şi-l acoperi cu un prosop de bucătărie.
Îl laşi să crească 30 de minute. Întinzi din nou o foaie din aluat, o împătureşti şi laşi din nou aluatul să crească. Repeţi procedeul de încă două ori.
Întinzi o foaie din aluat de aproximativ 1 cm şi jumătate grosime, din care decupezi pogăcele cu gura unui pahar.
Le aşezi într-o tavă cu hârtie de copt şi le ungi cu albuşul bătut. Le presari cu seminţe de chimen şi sare.
Sursa http://tasteisyours.com