Prăjitură aromată

22 octombrie 2013   Rețete

Merele în combinaţie cu aluatul pufos sunt un adevărat răsfăţ. Recomandăm o prăjitură aromată, excelentă pentru toată familia! Ingrediente:

100 g unt sau margarină

150 g zahăr

1 ou

300 g făină

2 linguri praf de copt

1 lingură esenţă de vanilie

4 mere

50 ml compot de mere

50 ml apă

Cureţi merele şi le dai prin răzătoarea mare. Le pui într-un vas, la foc mic, împreună cu apa şi compotul şi le fierbi până se înmoaie. Combini untul sau margarina cu zahărul şi cu oul şi, după ce s-au legat, adaugi praful de copt, esenţa de vanilie şi făina în ploaie, având grijă să nu se formeze cocoloaşe. Amesteci până când capătă consistenţa unui aluat. Îl împarţi în două jumătăţi egale şi întinzi două foi.

Aşezi într-o tavă mică de cuptor hârtie de copt şi pui prima foaie. Răstorni merele, iar deasupra aşezi cea de-a doua foaie. Înţepi prajitura aromata din loc în loc şi dai la cuptor pentru 30 de minute.

Poţi presăra, opţional, zahăr pudră amestecat cu un praf de scorţişoară peste prajitura aromata.

Prajitura rapida cu mere

Prajitura rapida cu mere

Prajitura cu nuca si caramel

Prajitura cu nuca si caramel

Prajitura aromata cu mere

Prajitura aromata cu mere

Mai multe