Prăjitură „Cabana“ cu ciocolată şi zmeură FOTO
Dacă te-ai săturat de deserturile care necesită multe ore de preparare, încearcă să faci această prăjitură „cabana“ cu ciocolată şi zmeură şi ciocolată în 4 paşi simpli.
Poţi folosi, în loc de gem de zmeură, orice altă dulceaţă îţi place. Dacă nu ai timp să prepari brânza de vaci, poţi cumpăra o cremă de brânză. În loc de ciocolată menaj, poţi glazura prăjitura cu tablete de ciocolată cu lapte pe care le topeşti tot pe baie de aburi.
Prăjitură „Cabana“ cu ciocolată şi zmeură - Ingrediente (1 tavă)
Pentru blat 2 pachete biscuiţi cu cacao 2 pachete biscuiţi simpli 1 borcan gem de zmeură
Pentru cremă
500 g brânză de vaci
125 g unt
100 g zmeură
3 linguri smântănă
1 plic întăritor brânză
esenţă de vanilie
5 linguri zahăr pudră
coaja de la o lămâie
Pentru glazură
200 g ciocolată menaj
100 ml frişcă
30 g unt
Prăjitură „Cabana“ cu ciocolată şi zmeură - Mod de preparare
Pui o folie de aluminiu pe blatul de lucru şi aşezi pe 3 şiruri, astfel încât să ai un biscuite simplu lângă un biscuite cu cacao. Îi ungi cu o linguriţă de gem. Pentru cremă, mixezi brânza de vaci până când devine pufoasă. Adaugi smântâna, întăritorul de brânză, esenţa de vanilie, coaja de lămâie şi mixezi. Separat, freci untul cu zahărul şi apoi adaugi amestecul peste brânză.
Cu ajutorul unei pungi pe care o tai la un capăt sau a unui poş întinzi crema peste biscuiţii unşi cu gem. Acoperi cu un nou strat de biscuiţi, punând peste un biscuite simplu unul cu cacao şi invers. Pui un rând de cremă peste care adaugi zmeura spălată.
Ridici rândurile laterale, astfel încât să formezi un triunghi. Acoperi cu cremă spaţiile rămase după ce ai alăturat cele două straturi.
Pentru glazură topeşti ciocolata pe baie de aburi. După ce s-a topit adaugi frişca, untul şi amesteci. Aşezi „căsuţa“ pe un grătar şi torni glazura, astfel încât să fie acoperită în intregime. Pui desertul pe un platou şi-l dai la frigider pentru aproximativ 3 ore.