Prăjitură crocantă cu caramel şi ciocolată
Dacă îţi plac deserturile cu blat crocant, trebuie să încerci această reţetă de prăjitură cu ciocolată şi caramel, pentru care ai nevoie de doar câteva ingrediente.
Ingrediente
400 g biscuiţi graham
230 g unt, cubuleţe
200 g zahăr
½ linguriţă esenţă de vanilie
1 vârf linguriţă sare
265 g fulgi de ciocolată
65 g nuci pecan
Mod de preparare
Aşezi biscuiţii unul lângă altul, într-o tavă, tapetată cu hârtie de copt. Într-un vas, combini untul, esenţa de vanilie şi sarea, la temperatură medie. Amesteci continuu, până când zahărul se topeşte şi capătă o culoare aurie, aproximativ 10-15 minute.
Torni cu grijă compoziţia caldă peste biscuiţi, în tavă. Presari uniform fulgii de ciocolată. Nivelezi, dacă este nevoie. Decorezi cu nucile mărunţite. Laşi la răcit, timp de 1-2 ore. Tai în bucaţi potrivite. Serveşti imediat.
Sursa http://damndelicious.net