Prăjitură cu biscuiţi şi lapte condensat
Dacă nu ai timp să faci foi pentru prăjituri, poţi apela oricând la biscuiţi. Încearcă această prăjitură cu biscuiţi şi lapte condensat şi nu vei fi dezamăgită de gustul ei divin.
De ce ai nevoie pentru prăjitură cu biscuiţi şi lapte condensat
Pentru blat
400 g biscuiţi cu lapte
125 g unt
Pentru crema de lapte
50 g unt
400 ml lapte condensat
Pentru crema de vanilie
200 ml lapte
150 ml smântână
30 g unt
1 linguriţă esenţă de vanilie
100 g zahăr
2 linguri amidon
3 gălbenuşuri
200 g ciocolată
Cum se prepară prăjitura cu biscuiţi şi lapte condensat
Dai drumul al cuptor şi tapetezi o tavă. Zdrobeşti 250 g biscuiţii şi-i amesteci cu untul topit. Îi presezi într-un strat în tava tapetată .
Pentru crema del apte, combini untul cu laptele condensat şi amesteci până când se omogenizează. Torni peste blatul de biscuiţi şi ţii la cuptor 15 minute. Laşi să se răcorească.
Pentru crema de vanilie, amesteci amidonul cu 50 ml lapte rece. Încorporezi restul de lapte, smântâna, untul, vanilia şi zahărul. Pui pe foc şi amesteci încet până când începe să clocotească. Dai deoparte, pui gălbenuşurile, unul câte unul, omogenizezi şi pui din nou pe foc. Amesteci până când se îngroaşă. Torni peste crema caramel, nivelezi şi laşi să se răcorească. Pui deasupra biscuiţii întregi rămaşi şi dai prăjitura la frigider câteva ore.
O scoţi din tavă, o tai după forma biscuiţilor şi înmoi fiecare bucată în ciocolată topită.