Prăjitură cu brânză, afine şi caise

3 iulie 2015   Rețete

Afinele sunt recunoscute pentru acţiunea lor benefică asupra ochilor şi intestinului, îndeosebi. Conţin multă vitamina C şi mult potasiu. Pitrivit unor studii recente, în comparaţie cu alte 20 de fructe, afinele se clasează pe primul loc în privinţa capacităţii antioxidante totale. Bucură-te şi tu de gustul acest fructe într-o delicioasă prăjitură cu brânză, afine şi caise.

Prăjitură cu brânză, afine şi caise - Ingrediente

250 g biscuiţi populari 100 g unt 500 g brânză de vaci bine scursă 200 ml smântână dulce 100 g zahăr pudră 3 linguri zahăr cristalizat 200 ml apă 1 pliculeţ zahăr vanilat 1 plic întăritor de frişcă 300 g afine 300 g caise 2 linguri zahăr aromatizat cu vanilie pentru decor

Prăjitură cu brânză, afine şi caise - Mod de preparare

Se trec biscuiţii prin maşina de nuci, se amestecă bine cu untul topit până capătă aspectul unui aluat cu care se tapetează o formă rotundă de tartă, care se pune pentru circa 30 de minute la frigider.Între timp, se fierbe apa cu cele 3 linguri de zahăr cristalizat, se adaugă caisele desfăcute în jumătăţi şi se lasă să fiarbă până se pătrund bine, apoi se scurg de zeamă, având grijă să rămână întregi, şi se lasă să se răcească bine.Se mixează smântâna dulce cu întăritorul de frişcă şi zahărul vanilat până se obţine o frişcă tare. Se adaugă brânza, zahărul pudră şi se amestecă bine până capătă consistenţa unei creme.Se întinde crema de brânză peste blatul de biscuiţi, se aşază deasupra caisele, cu partea bombată în sus, iar în jur se pun afine. Prăjitura cu brânză, afine li caise se lasă la rece 2-3 ore şi se serveşte pudrată cu zahăr aromatizat cu vanilie.

Mai multe