Prăjitură cu brânză de vaci şi bezea
Dacă îţi place bezeaua, trebuie să ştii că ţi-am pregătit o reţetă excelentă de prăjitură cu bezea şi brânză de vaci, delicioasă. Bezeaua nu trebuie să fie ingredient de bază doar la torturi, ci iată că se poate vorbi de o prăjitură de casă super bună.
Prăjitura aceasta cu bezea este o prăjitură foarte bună, se face în casă foarte uşor şi repede. Este o delicatese pentru întreaga familie.
Ingrediente Prăjitură cu brânză de vaci şi bezea:
Pentru aluat:
- 2 gălbenuşuri pentru aluat - 60 g zahăr - 2 plicuri zahăr vanilat - 1 plic praf de copt - Un vârf de sare - 150 g unt
Pentru umplutură:
- 400 g brânză vaci
- 3 linguri zahăr
- Praf vanilat
- Coajă de lămâie rasă
- 2 gălbenuşuri
Pentru bezea:
- 4 albuşuri
- 200 g zahăr
Mod de preparare Prăjitură cu brânză de vaci şi bezea:
Cuptorul se preîncălzeşte la 180 de grade. Se amestecă toate ingredientele pentru aluat într-un bol. Aluatul va deveni mai sfărâmicios şi aşa trebuie să fie. Aluatul se întinde frumos pe o tavă de prăjituri cu ajutorul degetelor.
Aluatul se coace numai pe jumătate, timp de 20 de minute. Se scoate aluatul din cuptor şi se întinde bine umplutură de brânză de vaci. Ingredientele cremei de brânză se amestecă bine cu o lingură de lemn sau mixer.
Bezeaua se face bătând albuşurile spumă bine de tot. Apoi se adaugă zahărul, dar nu se amestecă până se topeşte zahărul, ci doar pe jumătate. Albuşul se întinde peste crema de brânză de vaci şi apoi se introduce din nou la cuptor încă 20 de minute. Prăjitura trebuie să se rumenească bine la suprafaţă. Se lasă la răcit şi se taie felii şi se serveşte rece. Poftă bună!