Prăjitură cu ciocolată
Se întâmplă deseori duminica să ai mai mult timp pentru prepararea unor delicii dulci. Iată şi propunerea noastră.
Ingrediente
Pentru blat
7 ouă
7 linguri de zahăr
50 g cacao
4 linguri făină
100 g margarină
1 esenţă de rom
1 praf de copt
Pentru crema de brânză
250 ml frişcă lichidă
2 pliculeţe gelatină
500 g brânză de vaci
1 esenţă vanilie
200 g zahăr
Pentru cremă ciocolată
1 pachet unt
250 g zahăr
1 esenţă de rom
200 g ciocolată de menaj
4 linguri lapte
Pentru sirop
250 g zahăr
300 ml apă
1 bucată coajă întreagă de portocală
1 esenţă de vanilie
50 g fulgi ciocolată neagră (decor)
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă cu zahărul. Adaugi gălbenuşurile, margarina topită şi răcită, cacaua, esenţa şi omogenizezi. Pui făina amestecată cu praful de copt şi încorporezi uşor. Torni aluatul într-o tavă unsă şi tapetată şi coci la foc mic 40 de minute.
Pui gelatina la înmuiat în apă, o topeşti şi o laşi să se răcească. Baţi frişca cu esenţa, o amesteci cu gelatina şi brânza scursă bine şi frecată cu zahărul.
Freci untul cu zahărul, esenţa de rom, laptele şi adaugi 200 g de ciocolată de menaj topită. Mixezi şi laşi la rece. Faci un sirop din apă, zahăr, esenţă de vanilie şi coaja de portocală. Fierbi până se leagă siropul, apoi îl laşi la răcit.
Blatul rece îl tai în două. Însiropezi, ungi prima jumătate cu puţină cremă de ciocolată, pui trei sferturi din crema de brânză, din nou ciocolată, blat, iar deasupra crema albă rămasă. Cu un poş pui crema de ciocolată şi presari fulgi de ciocolată neagră.