Prăjitură cu ciocolată

28 februarie 2016   Rețete

Se întâmplă deseori duminica să ai mai mult timp pentru prepararea unor delicii dulci. Iată şi propunerea noastră.

Ingrediente

Pentru blat

7 ouă

7 linguri de zahăr

50 g cacao

4 linguri făină

100 g margarină

1 esenţă de rom

1 praf de copt

Pentru crema de brânză

250 ml frişcă lichidă

2 pliculeţe gelatină

500 g brânză de vaci

1 esenţă vanilie

200 g zahăr

Pentru cremă ciocolată

1 pachet unt

250 g zahăr

1 esenţă de rom

200 g ciocolată de menaj

4 linguri lapte

 Pentru sirop

250 g zahăr

300 ml apă

1 bucată coajă întreagă de portocală

 1 esenţă de vanilie

 50 g fulgi ciocolată neagră (decor)

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă cu zahărul. Adaugi gălbenuşurile, margarina topită şi răcită, cacaua, esenţa şi omogenizezi. Pui făina amestecată cu praful de copt şi încorporezi uşor. Torni aluatul într-o tavă unsă şi tapetată şi coci la foc mic 40 de minute.

Pui gelatina la înmuiat în apă, o topeşti şi o laşi să se răcească. Baţi frişca cu esenţa, o amesteci cu gelatina şi brânza scursă bine şi frecată cu zahărul.

Freci untul cu zahărul, esenţa de rom, laptele şi adaugi 200 g de ciocolată de menaj topită. Mixezi şi laşi la rece. Faci un sirop din apă, zahăr, esenţă de vanilie şi coaja de portocală. Fierbi până se leagă siropul, apoi îl laşi la răcit.

Blatul rece îl tai în două. Însiropezi, ungi prima jumătate cu puţină cremă de ciocolată, pui trei sferturi din crema de brânză, din nou ciocolată, blat, iar deasupra crema albă rămasă. Cu un poş pui crema de ciocolată şi presari fulgi de ciocolată neagră.

Mai multe