Prăjitură cu ciocolată, lapte şi alune
Deserturile sunt o tentaţie căreia îi putem rezista cu greu, mai ales când din compoziţie fac parte ciocolata, lapte şi alune. Încearcă această prăjitură delicioasă atunci când ai poftă de ceva dulce sau vrei să îţi impresionezi invitaţii la masă.
De ce ai nevoie pentru a pregăti prăjitura cu ciocolată, lapte şi alune
Pentru blat
60 g pudră de cacao
½ cană apă fiartă
160 ml ulei vegetal
4 ouă
esenţă de vanilie, după gust
150 g zahăr
230 g făină
6 g praf de copt
1 praf de sare
Pentru siropul din lapte
400 g lapte praf
150 g zahăr brun
1 vârf lingură de sare
esenţă de vanilie, după gust
Pentru glazura de ciocolată
200 g ciocolată cu lapte
200 g ciocolată neagră
80 ml frişcă
1 lingură miere
100 g alune întregi sau mărunţite
Cum pregăteşti prăjitura cu ciocolată, lapte şi alune
Încălzeşti cuptorul la 180 de grade. Într-un bol, amesteci pudra de cacao şi apa fiartă, până se formează o pastă. Mixezi ouăle, uleiul, zahărul şi esenţa de vanilie, apoi încorporezi pasta de cacao. Adaugi făina, praful de copt şi praful de sare, până obţii un amestec omogen. Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi dai la copt timp de 30-35 de minute, până trece testul cu scobitoarea.
Pui toate ingredientele pentru siropul din lapte într-un vas şi fierbi 1 minut, apoi torni uniform peste blat. Laşi la răcit. Pentru glazură, topeşti ciocolata cu lapte şi pe cea neagră, frişca şi mierea deasupra unui bol cu apă fierbinte sau la microunde. La final, decorezi prăjitura cu glazura de ciocolată şi alune pe deasupra.
Sursa http://www.bibbyskitchenat36.com