Prăjitură cu ciocolată, lapte şi alune

8 martie 2017   Rețete

Deserturile sunt o tentaţie căreia îi putem rezista cu greu, mai ales când din compoziţie fac parte ciocolata, lapte şi alune. Încearcă această prăjitură delicioasă atunci când ai poftă de ceva dulce sau vrei să îţi impresionezi invitaţii la masă.

De ce ai nevoie pentru a pregăti prăjitura cu ciocolată, lapte şi alune

Pentru blat

60 g pudră de cacao

½ cană apă fiartă

160 ml ulei vegetal

4 ouă

esenţă de vanilie, după gust

150 g zahăr

230 g făină

6 g praf de copt

1 praf de sare

Pentru siropul din lapte

400 g lapte praf

150 g zahăr brun

1 vârf lingură de sare

esenţă de vanilie, după gust

Pentru glazura de ciocolată

200 g ciocolată cu lapte

200 g ciocolată neagră

80 ml frişcă

1 lingură miere

100 g alune întregi sau mărunţite

Cum pregăteşti prăjitura cu ciocolată, lapte şi alune

Încălzeşti cuptorul la 180 de grade. Într-un bol, amesteci pudra de cacao şi apa fiartă, până se formează o pastă. Mixezi ouăle, uleiul, zahărul şi esenţa de vanilie, apoi încorporezi pasta de cacao. Adaugi făina, praful de copt şi praful de sare, până obţii un amestec omogen. Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi dai la copt timp de 30-35 de minute, până trece testul cu scobitoarea.

Pui toate ingredientele pentru siropul din lapte într-un vas şi fierbi 1 minut, apoi torni uniform peste blat. Laşi la răcit. Pentru glazură, topeşti ciocolata cu lapte şi pe cea neagră, frişca şi mierea deasupra unui bol cu apă fierbinte sau la microunde. La final, decorezi prăjitura cu glazura de ciocolată şi alune pe deasupra.

Sursa http://www.bibbyskitchenat36.com

Mai multe