Prăjitură cu cremă de vanilie şi lămâie
Ori de câte ori ai mânca un desert nu foarte dulce, însă aromat, această prăjitură cu cremă de vanilie şi lămâie este exact ce ai nevoie.
De ce ai nevoie pentru prăjitură cu cremă de vanilie şi lămâie
Pentru blat
400 g făină
100 g zahăr pudră
12 linguri unt la temperatura camerei
Pentru umplutură
400 ml lapte condensat pentru prăjituri
4 ouă
2 linguriţe esenţă de vanilie
150 ml suc de lănâie
1 linguri făină
1 lingură praf de copt
1 praf de sare
zahăr pudră, pentru ornat
Cum se prepară prăjitura cu cremă de vanilie şi lămâie
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Mixezi făina cu untul şi zahărul pudră până când capătă o consistenţă nisipoasă. Pui blatul în tavă şi-l presezi cu mâinile. Dai tava la cuptor, încălzit în prealabil, 20 de minute.
Mixezi laptele cu ouăle până când compoziţia se îngroaşă. Adaugi esenţa de vanilie, sucul de lămâie, făina, praful de copt şi sarea. Torni crema peste blat şi dai din nou prăjitura la cuptor 20-25 de minute până când se rumeneşte uşor pe deasupra. O laşi la răcorit, apoi o dai la frigider 2 ore. O pudrezi cu zahăr.