Prăjitură cu dovleac şi ciocolată
O combinaţie dulce şi delicioasă de prajitura cu dovleac si ciocolata.
Ingrediente:
un sfert de cană de ulei o cană de făină un sfert de cană de pudră de cacao puţin dovleac ras o linguriţă de praf de copt o jumătate de linguriţă de bicarconat de soda un sfert de linguriţă de sare o cană de zahăr 2 ouă o cană de piure de dovleac (miezul dovleacului amestecat în blender) o linguriţă de esenţă de vanilie zahăr pudră
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 220 de grade Celsius. Ungeţi o tavă de copt cu ulei. Într-un bol mare, amestecaţi făina, pudra de cacao, dovleacul ras, praful de copt, bicarbonatul de soda şi sarea. Într-un bol separat, amestecaţi uleiul, zahărul, ouăle, piureul de dovleac şi esenţa de vanilie. Se amestecă între ele cele două compoziţii şi se toarnă în tavă. Prăjitura cu dovleac si ciocolata se lasă la cuptor aproximativ 50 de minute. Se lasă la răcit, apoi se taie prajitura cu dovleac si ciocolata bucăţi şi se presară zahăr pudră pe deasupra.
Sursa: wholefoodmarket.com