Prăjitură cu frişcă şi zmeură
Delectaţi-vă cu un delicios desert de prajitura cu frisca si zmeura, gata în doar 45 de minute.
Ingrediente:
ulei de floarea soarelui 2 căni de făină o linguriţă de sare o cană de zahăr o cană de frişcă 2 linguri de lapte 2 linguriţe de praf de copt 4 albuşuri de ou o linguriţă de esenţă de vanilie o cană şi jumătate de zmeură 2 sferturi de cană de gem de zmeură
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 220 de grade Celsius. Ungeţi o tavă rotundă cu ulei, aşezaţi hârtie pentru copt şi tapetaţi cu făină. Amestecaţi făina, sarea şi o jumătate de cană de zahăr.
Într-un bol separat, amestecaţi frişca, laptele, praful de copt şi albuşurile de ou. Adăugaţi esenţa de vanilie şi restul de zahăr. Turnaţi peste această compoziţie amestecul cu făină şi zmeura. Se lasă prajitura cu frisca si zmeura la cuptor aproximativ 25 de minute, până când prăjitura capătă o culoare aurie.
Se lasă prajitura cu frisca si zmeura în tavă la răcit, apoi se unge cu gem de zmeură, iar pe deasupra se adaugă frişca.
Sursa: marthastewart.com