Prăjitură cu fructe uscate şi brânză

10 ianuarie 2022   Rețete

Fructele uscate dau deserturilor aromă şi textură. Sunt mici explozii de plăcere ascunse într-o prăjitură de savurat alături de un ceai sau de o cafea, într-o zi rece de iarnă.

Ingrediente

100 g smântână fermentată (25% grăsime)

400 g cremă de brânză

3 ouă

150 g zahăr

1 esenţă de vanilie

40 g amidon

80 g mix fructe uscate (stafide, smochine, curmale etc.)

miere, opţional

Încălzeşti cuptorul la 160 ˚C şi tapetezi o tavă cu hârtie de copt. Mixezi crema de brânză, smântâna, zahărul, ouăle şi esenţa de vanilie. După ce s-au omogenizat, adaugi amidonul şi mixul de fructe uscate. Torni compoziţia în tavă şi o dai la cuptor o oră şi 15 minute. O laşi la răcit şi o serveşti, dacă vrei, cu miere.

FOTO Shutterstock

Mai multe