Prăjitură cu gem şi ciocolată albă
Dacă vrei ceva dulce într-o combinaţie perfectă de gusturo, arome şi culori, aceasta este prăjitura pe care ţi-o doreşti.
Ingrediente
Pentru blat 240 g făină 200 g zahăr 4 linguri ulei 4 ouă 1 praf de copt 1 praf de sare
200 g unt
200 g zahăr
2 linguri cacao
5 linguri gem fructe de pădure
2 linguri nuci măcinate
200 g ciocolată albă
50 ml lapte
50 g unt
Cum se prepară
Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, se adaugă zahărul şi se continuă baterea până devine o spumă tare, ca pentru bezea. Se pun gălbenuşurile frecate separat cu uleiul, iar la final se adaugă făina cernută cu praful de copt. Compoziţia obţinută se coace într-o tavă dreptunghiulară unsă şi tapetată cu făină circa 35-40 de minute. Pentru cremă, se freacă
untul spumă cu zahărul, se adaugă cacaua, 4 linguri gem de fructe de pădure şi nuca măcinată. Se lasă la frigider până este gata blatul. Pentru glazură, se taie ciocolata bucăţele, se
amestecă cu laptele şi se fierbe în bain-marie până se topeşte. Se ia de pe foc, se lasă puţin la răcit şi se amestecă cu untul. Se taie blatul în două foi orizontale, se întinde umplutura între cele două foi, se unge deasupra cu un strat subţire de gem şi se toarnă glazura caldă, nivelând-o cu un cuţit. Se lasă la frigider câteva ore şi apoi se taie după
dorinţă.