Prăjitură cu mălai şi iaurt de soia
Dacă eşti un vegetarian convins şi vrei să te delectezi cu o prăjitură savuroasă fără ouă sau lapte, atunci reţeta de prăjitură cu mălai şi iaurt de soia este exact ce căutai.
Ingrediente
240 g făină albă de grâu 180 g mălai 125 ml ulei 500 g iaurt de soia 1 pliculeţ praf de copt 200 g zahăr pudră 150 g fulgi de nucă de cocos
Preparare
Amesteci zahărul cu uleiul până se omogenizează. Separat, într-un vas mai mare, amesteci făina de grâu cu cea de mălai şi adaugi praful de copt.
Torni aici amestecul de ulei cu zahăr şi adaugi iaurtul de post şi 100 g de nucă de cocos. Mixezi ingredientele la viteză mare 10 minute, apoi torni aluatul într-o tavă dreptunghiulară tapetată cu ulei şi făină.
Coci în cuptorul preîncălzit 30-35 de minute, până când se rumeneşte uşor. Presari uniform fulgii de cocos rămaşi peste prăjitura cu mălai şi iaurt de soia scoasă din cuptor. Tai prăjitura cu mălai şi iaurt de soia in cubuleţe după ce s-a răcit şi o poţi servi alături de o ceaşcă de ceai.
Prajitura insiropata cu ananas