Prăjitură cu mere, nucă şi stafide

13 noiembrie 2016   Rețete

Sunt fructe puţin pretenţioase putând fi păstrate pentru perioade îndelungate. Merele sunt gustoase proaspete, dar şi în diverse prăjituri. Una dintre ele este aceasta.

Preparare: 1 h 45 minute Dificultate: mică 8 porţii

Ingrediente

4 ouă

200 g zahăr pudră

400 g făină

1/2 linguriţă scorţişoară

1 linguriţă cacao

2 linguriţe praf de copt

200 ml ulei

3 mere medii

50 g miez de nucă

50 g stafide

Preparare

1. Mixezi ouăle cu zahărul până îşi dublează volumul, adaugi treptat făina cernută cu scorţişoara, pudra de cacao şi praful de copt. Pui uleiul treptat şi omogenizezi bine.

2. Cureţi merele de coajă, le tai sferturi, le cureţi de seminţe şi le tai bucăţi de 1 cm grosime. Adaugi în aluat merele, miezul de nucă zdrobit, stafidele şi amesteci bine.

3. Torni aluatul într-o tavă mică unsă şi tapetată, netezeşti şi o introduci în cuptorul preîncălzit la 170° C pentru o oră. O laşi să se răcească, o tai în porţii şi o serveşti.

sursa foto: Profimedia

Mai multe