Prăjitură cu mere şi scorţişoară
Un desert uşor, care-ţi va aminti de dulciurile bunicii.
De ce ai nevoie ca să prepari prăjitură cu mere şi scorţişoară:
250 ml ulei
300 g făină
250 g zahăr tos
1 kg mere
1/2 linguriţă scorţişoară pisată sau după gust
2 ouă
1/2 lămâie
praf de copt
sare
zahăr pudră
Cum prepari prăjitură cu mere şi scorţişoară:
Cureţi merele de coajă, le dai pe răzătoarea mare şi le pui la rece, acoperite cu 2 linguri de zahăr tos şi scorţişoară pisată. Pregăteşti aluatul: separi gălbenuşurile şi freci încet cu uleiul pus puţin câte puţin, obţinând o maioneză, peste care adaugi zahărul rămas şi continui operaţia. Când amestecul e omogen, razi peste el coajă de lămâie şi adaugi praf de copt stins cu zeamă de lămâie. Adaugi făina în ploaie şi răstorni aluatul, amestecat bine cu cele 2 albuşuri bătute spumă tare, într-o tavă unsă cu unt. Dai tava la cuptorul fierbinte, o ţii 10 minute, apoi o scoţi afară, pui merele deasupra şi continui coacere până se rumeneşte. Când e gata, o pudrezi cu zahăr pudră.
Sursa foto: https://ro.pinterest.com