Prăjitură cu miere şi nuci

9 aprilie 2015   Rețete

Mierea, nectarul zeilor, e unul dintre cele mai la îndemână ingrediente cu ajutorul cărora putem pregăti dulciuri delicioase. Să încercăm împreună să preparăm o prăjitură cu miere şi nuci!

prăjitură cu miere

Ingrediente pentru prăjitură cu miere şi nuci

Pentru blat 360 g miere de albine 150 g unt 1 ou ½ linguriţă bicarbonat 1 lingură de lapte 600 g făină un praf de sare

150 g unt

200 g zahăr

1 pliculeţ zahăr vanilat

2 linguri smântână

3 linguri brânză de vaci

1 lingură zeamă de lămâie

200 g nuci mărunţite

100 g miere de albine

1 lingură scorţişoară măcinată

Mod de preparare pentru prăjitură cu miere şi nuci

Într-un vas încălzit, baţi untul spumă, adaugi mierea, oul, bicarbonatul stins cu lapte, praful de sare şi făina. Amesteci totul foarte bine până se omogenizează într-un aluat. Torni compoziţia într-o formă unsă şi tapetată cu făină şi o laşi să se coacă, la foc potrivit, aproximativ 35 de minute.

Pentru umplutură, freci zahărul cu untul şi zahărul vanilat. Adaugi brânza frecată cu smântâna şi zeama de lămâie. După ce prăjitura s-a copt şi s-a răcit, o tai în două felii, pe orizontală, şi o umpli cu crema de brânză. Amesteci mierea încălzită puţin cu scorţişoara şi nucile şi le torni deasupra prăjiturii.

Lasi prăjitură cu miere şi nuci la rece pentru cateva ore si apoi servesti.

Prajitura cu miere si nuca de cocos

Prajitura cu miere si nuca de cocos

Prajitura cu miere si gem

Prajitura cu miere si gem

Salam de biscuiti cu nuci si stafide

Salam de biscuiti cu nuci si stafide

Mai multe