Prăjitură cu mure şi aluat sfărâmicios
Antioxidanţii puternici conţinuţi de mure ajută la prevenirea cancerelor de colon şi contribuie la stoparea dezvoltării tumorilor, arată un studiu realizat la Universitatea Illinois din Chicago, Statele Unite. Potrivit studiului, murele au proprietăţi anticancer inhibând producţia unei proteine numită beta-catenină, care contribuie la formarea tumorilor. Specialiştii americani au observat că în urma consumului de mure, incidenţa tumorilor a scăzut cu 50% în cazul persoanelor care sufereau de colită, o afecţiune care favorizează apariţia cancerului de colon.Rezultatele acestui studiu au fost publicate în revista medicală “Cancer Prevention and Research”. Profită şi tu de efectele lor benefice şi prepară o prăjitură cu mure şi aluat sfărâmicios.
Prăjitură cu mure şi aluat sfărâmicios - Ingrediente
300 g făină
250 g unt
100 g zahăr pudră
2 ouă
1 pliculeţ praf de copt
400 ml smântână
3 ouă
200 g zahăr pudră
500 g mure
2 linguri făină
100 g zahăr pudră
100 g făină
150 g unt
1 pliculeţ zahăr vanilat
Prăjitură cu mure şi aluat sfărâmicios - Mod de preparare
Se amestecă toate ingredientele de la aluat şi se frământă o cocă potrivit de tare, care se lasă la rece 30 de minute. Se amestecă smântâna cu ouăle, zahărul pudră şi făina. Trebuie să iasă o cremă mai grosuţă. Pentru aluatul sfărâmicios, se frământă bine toate ingredientele. Se întinde din primul aluat o foaie şi se aşază într-o tavă medie unsă şi tapetată. Se presară murele spălate şi scurse şi se toarnă crema pe toată suprafaţa. Se presară cu aluatul sfărâmicios şi se introduce în cuptorul preîncălzit la 190° C pentru 40-45 de minute.