Prăjitură cu nucă de cocos
O prăjitură cu două blaturi, glazură delicioasă şi o budincă extraordinară. Trebuie să prepari această prăjitură, fie că o faci doar pentru tine, ca să te răsfeţi, fie că o pregăteşti pentru musafirii tăi.
Ingrediente:
Pentru blatul alb 6 albuşuri 6 linguri zahăr 4 linguri făină 200 g nucă de cocos Pentru blatul negru 4 ouă 4 linguri făină 150 g zahăr 1/2 plic praf de copt 1 mână de nucă 2-3 linguri de cacao Cremă de budincă 1 litru lapte 6 linguri zahăr 2 plicuri budincă vanilie Glazură 2 ciocolate cu lapte (400g) 2 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Bate spumă cele 6 albuşuri şi adaugă în ploaie zahărul. Apoi pune făina şi nuca de cocos. Întinde compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Bate spumă celelalte 4 albuşuri, adaugă zahărul, gălbenuşurile, făina, cacao şi nuca.
Adaugă crema neagră peste compoziţia albă şi pune la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade.
Pregăteşte budinca, aşa cum scrie pe spatele plicului. Las-o la răcit apoi aşeaz-o uniform peste blatul scos din cuptor şi puţin răcit. Topeşte ciocolata cu uleiul pe bain marin şi adaug-o peste budincă. Lasă totul la frigider peste noapte şi apoi serveşte.