Prăjitură cu nucă şi ciocolată
O combinaţie clasică, pandişpan cu nucă şi ciocolată, într-un desert nepretenţios, dar gustos. Prepară-l şi nu vei regreta!
Ingrediente
4 ouă
1 praf de sare
180 g zahăr
1 esenţă de vanilie
70 g miez de nucă
150 g făină
5 g praf de copt
50 g unt
Pentru decor:
150 g ciocolată
miez de nucă
Laşi ouăle la temperatura camerei 30 de minute, apoi le mixezi întregi, cu zahărul, la viteză maximă, până îşi triplează volumul şi obţii o spumă fermă. Încorporezi cu o spatulă 50 g de nucă măcinată, făina amestecată cu praful de copt, esenţa de vanilie, iar la final, untul topit şi răcit. Adaugi restul de nucă tăiată grosier şi torni compoziţia într-o tavă rotundă, tapetată cu hârtie de copt.
Dai tava la cuptor, la 180 °C, şi coci prăjitura până trece testul scobitorii. O laşi la răcit şi, între timp, topeşti ciocolata pe baie de aburi.
Torni ciocolata peste prăjitură, întinzi un strat uniform, cu o spatulă, şi o decorezi cu miez de nucă.
FOTO Shutterstock