Prăjitură cu nuci şi scorţişoară
Să ne răsfăţăm la sfârşit de săpptămână cu o felie din delicioasa prăjitură.
Ingrediente (6 porţii)
250g făină
150g unt
100g zahăr
4 ouă
50g miere de albine
1 praf de scorţişoară
1 praf de copt
100g miez de nucă
2 albuşuri
150g zahăr pudră
câteva picături de zeamă de lămâie
fâşii subţiri de coajă de lămâie
100g frişcă
1 lingură fulgi de migdale
50g ciocolată neagră
Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu zahărul până se formează o cremă, adaugi untul frecat spumă separat, apoi făina „în ploaie” cernută cu praful de copt, mierea călduţă şi praful de scor ţişoară. Amesteci bine, adaugi nuca zdrobită, amesteci din nou, iar la sfârşit încorporezi uşor albuşurile bătute spumă tare. Torni aluatul într-o formă rotundă unsă cu unt şi tapetată cu făină şi o introduci în cuptorul preîncălzit circa 30 de minute. Baţi albuşurile de la glazură spumă cu zahărul, zeama şi coaja de lămâie. După răcirea completă, scoţi prăjitura din formă, torni glazura şi decorezi cu frişcă, fulgi de migdale şi bastonaşe de ciocolată.