Prăjitură cu orez şi vişine
Ingrediente
Pentru aluat 1 gălbenuş 250 g făină 125 g unt 50 ml apă
200 g orez
2 ouă
1 lingură făină
4 linguri zahăr pudră
2 plicuri zahăr vanilat
600 ml lapte
100 g vişine proaspete sau congelate
50 g unt
50 g fulgi de migdale, opţional
250 ml frişcă
Frămânţi făina cu untul şi gălbenuşul. Adaugi apă până obţii un aluat care nu se lipeşte de degete. Tapetezi o formă rotundă, întinzi aluatul inclusiv pe marginile tăvii. Îl înţepi din loc în loc şi dai tava la cuptor 10-15 minute. Laşi să se răcească.
Pentru umplutură, fierbi orezul în lapte. Laşi pe foc până se îngroaşă. Dai deoparte şi, după ce s-a răcit, adaugi untul, zahărul vanilat, zahărul pudră, făina şi ouăle. Întinzi jumătate din compoziţia de orez peste blat, adaugi vişinele scurse şi torni restul de orez. Nivelezi prăjitura şi o dai la cuptor, 15-20 de minute. La final, o decorezi, dacă vrei, cu fulgi de migdale şi puţină frişcă.