Prăjitură cu piersici şi bezea
Piersicile îşi au originea în China, unde sunt cultivate din vremuri străvechi. Anul trecut un grup de oameni de ştiinţă a descoperit fosilele a opt piersici cu o vechime de peste 2,5 milioane de ani.
Ingrediente
5 piersici
300 g zahăr
5 ouă
200 ml lapte
100 ml ulei
10 linguri făină
2 plicuri zahăr vanilat
1 praf de sare
Mod de preparare
Separi gălbenuşurile de albuşuri. Mixezi gălbe-nuşurile cu 150 g de zahăr până capătă o consistenţă cremoasă. Torni uleiul în fir subţire şi amesteci până se omogenizează. Încorporezi făina, laptele şi zahărul vanilat. Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi aşezi din loc în loc bucăţi de piersică. Dai tava la cuptor 10-15 minute. Baţi albuşurile spumă tare cu restul de zahăr şi un praf de sare, întinzi peste prăjitură şi dai din nou tava la cuptor până se rumeneşte bezeaua.