Prăjitură cu vişine şi bezea

13 iulie 2015   Rețete

Pentru a obţine bezele perfecte, ouăle nu trebuie să fie mai vechi de 3-4 zile. Dacă foloseşti ouă mai vechi, spuma va creşte mai repede decât cea din ouă proaspete, dar va scădea foarte repede când le introduci în cuptor. Înainte de a începe prepararea bezelei pentru prăjitura cu vişine şi bezea, ţine ingredientele 4-5 ore la temperatura camerei. Albuşurile reci nu fac prea multă spumă.

Prăjitură cu vişine şi bezea - Ingrediente

Pentru blat 4 ouă 200 g zahăr 400 g făină 1 praf de copt 1 esenţă de vanilie 600 g vişine fără sâmburi

4 albuşuri

8 linguri zahăr

1 lingură zeamă de lămâie

50 g migdale feliate

Prăjitură cu vişine şi bezea - Cum se prepară

Pentru prepararea blatului, se mixează albuşurile cu zahărul, se adaugă pe rând gălbenuşurile, esenţa de vanilie şi făina cernută cu praful de copt. Compoziţia obţinută se toarnă într-o formă rotundă de tort unsă şi tapetată cu făină, apoi se introduce în cuptorul bine încins şi se coace circa 20-30 de minute, la foc potrivit. Între timp, se prepară bezeaua, mixând albuşurile cu zahărul adăugat treptat şi zeama de lămâie. Când este gata, se amestecă cu vişinele bine scurse de zeamă. Se scoate prăjitura din cuptor, se întinde deasupra bezeaua cu vişinele, se presară migdalele feliate şi se pune prăjitura din nou la cuptor, la foc mic, circa 10-15 minute. Pentru a nu se rumeni bezeaua, se lasă uşa cuptorului întredeschisă sau se acoperă cu folie specială pentru copt. Prăjitura cu vişine şi bezea se taie cu un cuţit bine ascuţit, trecut prin apă rece, pentru a nu se sfărâma bezeaua.

Mai multe