Prăjitură de afine cu foi de cacao
Dacă îţi plac fructele de pădure atunci reţeta noastră îţi va stârni simţurile, dar şi amintirile din copilărie. Vă prezentăm o savuroasă reţetă de prăjitură cu afine.
Ingrediente:
Pentru blat
60 ml apă, 60 g zahăr
1 praf sare, 15 g cacao
60 ml ulei, 1 ou, 225 g făină
1 linguriţă bicarbonat de amoniu
1 lingură zeamă de lămâie
Pentru decor
200 g afine
2 linguriţe rase gelatină roşie
3 linguriţe zahăr pudră
180 ml apă
Mod de preparare:
Pui la foc apa, zahărul, un praf de sare şi cacaua şi dai în clocot. Iei de pe foc, adaugi uleiul, oul şi baţi cu telul până obţii o compoziţie omogenă. Adaugi făina şi bicarbonatul, stins cu zeamă de lămâie, şi frămânţi aluatul. Îl împarţi în două părţi egale. Întinzi foaia cu sucitorul şi o aşezi pe dosul unei tăvi tapetate. Coci
în cuptorul preîncălzit circa 12 minute, la foc potrivit. Laşi la răcit. Aşezi o foaie în tava dreptunghiulară şi acoperi cu cinci-şase linguri de spumă de afine. Repeţi operaţiunea şi, la final, presari afinele. Pentru decor, pui gelatina la înmuiat în apă îndulcită 15 minute. O topeşti la foc mic. O torni peste prăjitura din tavă şi o dai la rece până a doua zi. O porţionezi în momentul servirii şi o decorezi cu frunze de mentă.