Prăjitură de post fără zahăr

27 februarie 2015   Rețete

Chiar dacă este post, asta nu înseamnă că nu te poţi răsfăţa cu ceva dulce. Iar dacă îţi spunem că nu are nici zahăr, această prăjitură de post fără zahăr va deveni preferata ta.

Ingrediente pentru prăjitură de post fără zahăr

50 g îndulcitor 250 ml apă 100 ml ulei 4 linguri cacao 500 g făină 2 linguri esenţă de rom 1 linguriţă bicarbonat de sodiu zeama de la ½ de lămâie

125 g margarină pentru prăjituri

20 g îndulcitor

2 linguri cacao

1 linguriţă esenţă de rom

miez de nucă

Mod de preparare pentru prăjitură de post fără zahăr

Amesteci îndulcitorul cu apa şi uleiul. Combini făina cu cacaua şi pui bicarbonatul stins cu zeama de lămâie. Adaugi făina, omogenizezi, apoi pui esenţa de rom. Compoziţia obţinută o torni într‑o tavă tapetată cu făină şi ulei. O ţii la cuptor până trece testul scobitorii. Între timp, prepari glazura. Topeşti margarina cu îndulcitorul, esenţa de rom şi cacaua. O ţii pe foc până se îngroaşă, amestecând continuu.

După ce scoţi prăjitura de post fără zahăr din cuptor, o laşi să se răcească, torni glazura şi o nivelezi. La final, pui din loc în loc miez de nucă pe prăjitura de post fără zahăr.

prăjitura de post

Prajitura economica cu mere

Prajitura economica cu mere

Placinta cu mere (de post)

Placinta cu mere (de post)

Pandispan de post cu nuci si stafide

Pandispan de post cu nuci si stafide

foto: profimedia

Mai multe