Prăjitură delicioasă cu dovleac

20 noiembrie 2017   Rețete

Deserturile cu dovleac sunt foarte bune şi nu sunt deloc dificil de preparat. Încearcă o reţetă de prăjitură delicoasă, pe care poţi să o împarţi cu cei dragi.

Ingrediente 250 g piure de dovleac 4 ouă 300 g iaurt grecesc 150-200 g zahăr 2 linguriţe esenţă de vanilie 220 g miere 230 g unt 380 g făină 1 lingură scorţişoară 2 linguriţe bicarbonat de sodiu 1 linguriţă sare

100 g zahăr brun

1 lingură unt topit

1 linguriţă scorţişoară

130 g zahăr pudră

1-2 linguri lapte

Preîncălzeşti cuptorul la 176 °C. Amesteci dovleacul cu ouăle, iaurtul, zahărul, mierea şi vanilia, până la omogenizare. Încorporezi untul. Adaugi făina, scorţişoara, bicarbonatul de sodiu şi sarea.

Separat, mixezi toate ingredientele pentru cremă. Torni jumătate din aluat într-o tavă rotundă, pui peste el crema, apoi completezi cu aluatul rămas. Dai la cuptor în jur de 50 de minute. Laşi să se răcească puţin, apoi decorezi prăjitura cu glazura obţinută din amestecarea laptelui cu zahărul pudră. Serveşti iemdiat.

Sursa https://pinchofyum.com

Mai multe