Prăjitură în straturi

10 octombrie 2013   Rețete

Ingrediente prajitura in straturi:

Reţeta cremei de cocos o găsiţi AICI!

Reţeta cremei de cocos o găsiţi AICI!

300 g ciocolată cu 85% cacao 30 g cacao 250 g făină 1 praf de copt 100 g unt 125 ml de lapte 250 g zahăr 4 ouă 1 praf de sare 2 linguri de ulei

Pentru decor:

200 g ciocolată de calitate bună, topită

fulgi de nucă de cocos

Mod de preparare:

Topeşti ciocolata şi laşi la răcit. Separat amesteci zahărul cu untul, apoi adaugi ouăle pe rând. Torni în fir subţire, amestecând, laptele şi uleiul, apoi adaugi ciocolata topită. Separat amesteci toate ingredientele solide, le cerni într-o sită deasupra compoziţiei şi amesteci de jos în sus.

Tapetezi o tavă şi torni compoziţia. Dai prajitura la cuptor aproximativ 45 de minute. Faci testul cu scobitoarea. Tai blatul de prajitura în trei şi umpli cu cremă. Deasupra ultimului strat de cocos pui ciocolata topită pentru decor şi presari fulgii de nucă de cocos. Pui prajitura in straturi la rece si apoi servesti.

Prajitura cu aluat fraged si gem

Prajitura cu aluat fraged si gem

Prajitura cu caise si ciocolata

Prajitura cu caise si ciocolata

Prajitura cu visine si bezea

Prajitura cu visine si bezea

Dificultate mică

8 porţii

Timp de preparare: 1h

Mai multe