„Prăjitură magică“. Reţeta cu lapte şi vanilie
Sincer îţi spun că această „prăjitură magică“, reţeta cu lapte şi vanilie este una dintre cele mai uşoare prăjituri pe care o vei pregăti vreodată. Şi este şi una dintre cele mai impresionante, ca să nu mai spun delicioasă. Încearc-o şi nu te limita la doar o bucată, pentru că este nevoie de puţină...magie.
„Prăjitură magică“. Reţeta cu lapte şi vanilie - Ingrediente (9 porţii)
4 ouă (gălbenuşurile separate de albuşuri) la temperatura camerei 1 linguriţă esenţă de vanilie 150 g (3/4 cană) zahăr 125 g (½ cană) unt, topit 115 g (¾ cană) făină 500 ml (2 căni) lapte zahăr pudră pentru ornat
„Prăjitură magică“. Reţeta cu lapte şi vanilie - Mod de preparare
Încingi cuptorul şi ungi o tavă cu puţin unt sau ulei. Separi gălbenuşurile de albuşuri şi mixezi albuşurile până se întăresc. Dai deoparte.
Baţi gălbenuşurile cu zahărul, apoi adaugi untul şi esenţa de vanilie şi mixezi încă 1 minut sau 2, după care adaugi făina şi baţi până o încorporezi în totalitate.
Încet, începi să adaugi laptele şi baţi până când se combină bine. Adaugi albuşurile, câte o treime pe rând şi uşor, încorporezi folosindu-te de o spatula, şi repeţi până când toate albuşurile sunt încorporate.
Torni aluatul în tavă şi laşi în cuptor între 40 şi 70 de minute sau până când devine aurie pe deasupra. Timpul de coacare diferă în funcţie de tipul de cuptor, aşa că aruncă o privire după 40 de minute de lăsat la foc mediu. Când s-a mai răcit prăjitura, presară zahăr pudră pe deasupra.
sursa: http://www.jocooks.com