Prăjitură pufoasă cu frişcă
Fie că alegi să o foloseşti ca umplutură sau ca element decorativ, frişca te scoate din încurcătură atunci când vine vorba de prepararea şi ornarea deserturilor. Acest desert cu blat pufos, însiropat, şi cremă din frişcă e plăcere pură în fiecare linguriţă.
Ingrediente
Pentru blat:
100 g unt
300 ml lapte
150 g zahăr
3 ouă
220 g făină
1 praf de sare
5 g praf de copt
1 esenţă de vanilie
Pentru cremă:
400 g cremă de brânză
100 g zahăr pudră
200 g frişcă bătută
1 linguriţă esenţă de vanilie
Pentru decor:
200 g frişcă bătută
50 g biscuiţi de cacao
1 lingură pudră de cacao
Preîncălzeşti cuptorul la 170 °C şi tapetezi o tavă. Mixezi untul moale cu zahărul până când capătă o consistenţă cremoasă. Torni treptat 100 ml de lapte şi, la final, pui esenţa de vanilie. Încorporezi făina, pe care ai combinat-o în prealabil cu sarea şi cu praful de copt. La final, adaugi ouăle, unul câte unul. Torni compoziţia în tavă şi ţii blatul în cuptor până când trece testul scobitorii. Laşi blatul să se răcească complet înainte să-l tai în jumătate, transversal.
Pentru cremă, mixezi brânza cu zahărul până capătă o consistenţă fină, apoi încorporezi cu o spatulă frişca şi esenţa de vanilie. Însiropezi uşor cu jumătate din laptele rămas prima foaie de blat, întinzi crema şi aşezi a doua foaie de blat, pe care o însiropezi cu lapte, la rândul ei. Mixezi în blender biscuiţii şi-i presari peste prăjitură. Pui frişca în poş şi decorezi prăjitura. La final, presari pudra de cacao.
FOTO Shutterstock