Prăjitură pufoasă cu gem
27 noiembrie 2016
Rețete
Orice duminică acasă, înseamnă un desert pentru cei mici. Iar dacă n-ai timp sau chef să stai prea mult prin bucătărie aceasta este propunerea perfectă.
Ingrediente
150 g zahăr 100 ml ulei 2 ouă 300 g făină 150 ml lapte 1 praf de copt ½ borcan cu gem de gutui 2 linguri esenţă de vanilie sare zeama de la 1 lămâie 50 g nucă măcinată
Mod de preparare
Baţi ouăle spumă, adaugi zahărul şi un praf de sare. Încorporezi treptat laptele, uleiul, praful de copt stins cu zeama de lămâie, esenţa de vanilie, gemul şi făina în ploaie.
La final, trebuie să obţii o compoziţie omogenă. Tapetezi o formă rotundă, pui compoziţia şi dai la cuptor până se rumeneşte uşor. După ce o scoţi, pui deasupra nucă măcinată şi, opţional, gem de gutui.
sursa foto: StockFood