Prăjitură „tăvălită“ cu nucă de cocos
Nepretenţioase, dar foarte foarte gustoase, prăjiturile de casă ne trezesc amintiri dragi din bucătăria mamei sau a bunicii. Cu siguranţă prăjitura tăvălită e printre ele.!
Ingrediente
Pentru aluat:
4 ouă
200 g zahăr
1 linguriţă esenţă vanilie
200 g făină
7 g praf de copt
110 g unt
Pentru umplutură:
75 g unt
250 ml lapte
60 g cacao
250 g zahăr
250 g fulgi de cocos
Preîncălzeşti cuptorul la 180 ˚C şi tapetezi cu hârtie de copt o tavă de 20cm x 30cm.
Mixezi ouăle, zahărul şi esenţa de vanilie într-un castron adânc, aproximativ 3 minute. Cerni făina şi praful de copt şi le încorporezi în amestec, folosind o spatulă. Adaugi untul topit şi răcit, apoi torni amestecul în tavă. O dai la cuptor şi coci aproximativ 25 de minute, până trece testul scobitorii.
Scoţi tava şi laşi blatul să se răcească complet, apoi îl tai în pătrate cu latura de 4-5 cm. Ideal este să laşi blatul la frigider peste noapte, într-o cutie închisă ermetic, deoarece va absorbi mai bine glazura.
Într-o cratiţă, pui untul, laptele, zahărul şi cacaua şi le încălzeşti pe aragaz până se topeşte untul şi se dizolvă zahărul. După ce s-au omogenizat, dai deoparte la răcorit.
Pui fulgii de cocos într-o tavă. Dai pătratele de blat prin glazură, le treci prin fulgi de cocos, apoi le aşezi pe un platou. Le laşi să se răcească înainte de servire.
FOTO Shutterstock