Praz cu măsline

14 martie 2015   Rețete

Un fel de mâncare foarte des gătit în perioada de post.

Ingrediente

1 kg praz 200 g măsline 3 linguri ulei 1 lingură bulion de roşii sau 1 cană suc de roşii 2-3 roşii 1 lingură zahăr ½ lămâie 1 linguriţă făină sare

Mod de preparare

Cureţi prazul de foile veştede, tai partea albă, îl speli bine şi îl tai bucăţi de 5-6 cm. Îl opăreşti în apă clocotită cu o linguriţă de sare timp de 10 minute. Scurgi prazul în sită. Încingi uleiul într-o cratiţă cu pereţi înalţi, adaugi prazul şi laşi să se rumenească uşor, la foc mic.

Desfaci bulionul într-o cană cu apă, amesteci făina şi 1 lingură cu zahăr. Pui prazul într-un vas termorezistent alternându-l cu rondele de roşii, apoi sosul obţinut îl răstorni peste praz. Sărezi, după gust, acoperi vasul şi îl dai la cuptor 5 minute. Speli măslinele, le fierbi separat 10 minute, apoi le pui în vasul cu praz odată cu felii subţiri de

lămâie curăţată de coajă, laşi 15 minute şi stingi focul. Serveşti mâncarea caldă sau rece.

Mai multe