Pui aromat în sos de avocado
Când ai chef să mai înnoieşti aromele şi ingredientele, încearcă această reţetă!
650-700 g piept de pui fără os
¼ cană zeamă de lămâie
2 linguri de ulei de măsline
¼ cană coriandru verde
½ linguriţă chimen măcinat
sare
4 avocado, tăiate
½ cană coriandru, tocat
3 linguriţe zeamă de lămâie
½ lingură oţet din vin
½ linguriţă fulgi de ardei iute
1 căţel de usturoi, tocat
sare, după gust
Într-un bol adaugi ¼ cană zeamă de lămâie, ulei de măsline, ¼ cană coriandru verde, chimen măcinat şi sare, după gust şi amesteci bine. Ungi puiul cu marinata, îl pui într-o pungă şi-l laşi la marinat 15 minute. Preîncălzeşti grătarul la foc mediu- mare şi pui carnea de pui pe fiecare parte 4-6 minute, până când carnea se rumeneşte. O iei de pe grătar şi o dai deoparte.
Pentru sosul de avocado: adaugi avocado, ½ cană coriandru verde, 3 linguri zeamă de lămâie, oţet din vin, fulgii de ardei iute, căţelul de usturoi şi sare într-un bol. Amesteci pentru omogenizare. Torni sosul de avocado peste pui.
Sursa: