Pui aromat în sos de avocado

3 mai 2018   Rețete

Când ai chef să mai înnoieşti aromele şi ingredientele, încearcă această reţetă!

650-700 g piept de pui fără os

¼ cană zeamă de lămâie

2 linguri de ulei de măsline

¼ cană coriandru verde

½ linguriţă chimen măcinat

sare

4 avocado, tăiate

½ cană coriandru, tocat

3 linguriţe zeamă de lămâie

½ lingură oţet din vin

½ linguriţă fulgi de ardei iute

1 căţel de usturoi, tocat

sare, după gust

Într-un bol adaugi ¼ cană zeamă de lămâie, ulei de măsline, ¼ cană coriandru verde, chimen măcinat şi sare, după gust şi amesteci bine. Ungi puiul cu marinata, îl pui într-o pungă şi-l laşi la marinat 15 minute. Preîncălzeşti grătarul la foc mediu- mare şi pui carnea de pui pe fiecare parte 4-6 minute, până când carnea se rumeneşte. O iei de pe grătar şi o dai deoparte.

Pentru sosul de avocado: adaugi avocado, ½ cană coriandru verde, 3 linguri zeamă de lămâie, oţet din vin, fulgii de ardei iute, căţelul de usturoi şi sare într-un bol. Amesteci pentru omogenizare. Torni sosul de avocado peste pui.

Sursa:

https://www.joyfulhealthyeats.com

Mai multe