Pui cu 40 de căţei de usturoi
Dacă vrei să încerci o reţetă cu pui foarte aromată şi care ţi se topeşte în gură, atunci aceasta este cea potrivită!
Ingrediente
6 bucăţi de piept de pui, fără pieliţă şi tăiate în jumătăţi 1-2 linguri ulei de măsline cimbru uscat sare de mare şi piper proaspăt zdrobit 40 căţei de usturoi 1 lingură unt 1 lingură făină 1 2/3 cană supă de pui 2 linguri lapte 1 lingură pătrunjel proaspăt, tocat
Mod de preparare
Separă usturoiul şi curăţă-l.
Preîncălzeşte cuptorul. Bate bucăţile de piept de pui cu un ciocan de lemn până ajung la grosimea de aproximativ 1 cm şi jumătate. Aseazonează-le cu sare de mare, piper negru şi cimbru.
Într-o cratiţă mare încălzeşte uleiul de măsline la foc mare. Pune pieptul de pui pe rând în tigaie şi prăjeşte-l pe o singură parte timp de 4-5 minute, până capătă o culoarea maro aurie. Apoi întoarce puiul şi prăjeşte-l pe cealaltă parte timp de 45 de secunde.
Pune puiul într-un vas pentru cuptor. Pune usturoiul în tigaie, dă focul la intensitate mică şi sotează-l timp de 3-4 minute. Adaugă supa de pui şi asigură-te că ai dezlipit de pe fundul tigăii toate ingredientele lipite. Aseazonează cu sare de mare, piper şi cimbru. Toarnă sosul peste pui în vasul pentru cuptor. Acoperă vasul cu o folie de aluminiu şi bagă-l la cuptor timp de 20 de minute.
După ce puiul s-a gătit, mută-l pe o farfurie împreună cu usturoiul şi acoperă-le cu o folie de aliminiu pentru a se menţine calde. Pune sosul într-o tigaie. Într-un bol mic amestecă făina cu laptele şi cu puţin sos. După ce ai amestecat bine, toarnă amestecul în tigaie peste sos. Adaugă untul peste sos, dă focul tare şi lasă amestecul la fiert timp de 3 minute până când se îngroaşă. Toarnă sosul peste pui şi pătrunjelul tocat.
sursa: http://www.fortheloveofcooking.net