Pui cu unt

5 august 2014   Rețete

Există multe feluri în care poţi prepara un pui. încearcă să-l prepari după această reţetă şi vei fi surprins plăcut.

Ingrediente

500 g piept de pui dezosat 1 ceapă roşie, medie, tocată ½ linguriţă pastă de ghimbir şi usturoi ½ linguriţă curcumă ½ linguriţă boia ½ linguriţă praf de chimion ½ linguriţă coriandru 1 linguriţă amestec Indian de condiment ½ linguriţă sare ½ cană piure din roşii proaspete ½ linguriţă zahăr ½ baton de unt ½ cană smântână

Sosul pentru marinat

½ linguriţă curcumă

2 linguriţe boia

½ linguriţă amestec indian de condimente

¾ linguriţă sare

2 linguri iaurt

3 linguriţe ulei

1 linguriţă suc de lămâie

Mod de preaparare

Ia pieptul de pui şi taie-l pe orizontală, apoi formează bucăţele de 2 centimetri şi pune-le într-un bol.

Într-un bol mic, pune ingredientele pentru sosul de marinat şi amestecă-le. Pune sosul peste pui, având grijă să acoperi toate bucăţelele. Acoperă bolul şi pune-l la frigider peste noapte, pentru ca puiul să absoarbă aromele.

In acelasi timp setează cuptorul pe “carne la grătar”. Pregăteşte o foaie de copt pe un suport de grătar. Arnjează bucăţile de pui marinate pe grătar şi pune-le la cuptor pentru 20-25 de minute. Întoarce-le şi scoate-le într-un bol când sunt gata.

Sosul

Într-o tigaie pune ¼ din batonul de unt. Adaugă ceapa tocată şi soteaz-o până când devine rumenă. Adaugă pasta de ghimbir şi usturoi şi soteaz-o pentru 1 minut sau 2.

Adaugă curcuma, boiaua, chimionul şi ½ linguriţă de amestec de condimente. Sotează pentru 3-4 minute.

Pune piureul de roşii şi zahărul . Lasă pe foc pentru încă 10-12 minute, până când scade.

Adaugă bucăţile de pui în sos, adaugă restul untului şi ½ cană smântână. Acoperă şi mai lasă pe foc pentru 10-12 minute.

Pune într-un bol pentru servire, pune deasupra coriandru şi poţi servi alături de smântână.

Sursa: The Flavor Nook

Mai multe