Pui în sos cremos de vin alb

2 martie 2016   Rețete

Această reţetă de pui în sos cremos de vin alb este foarte gustoasă şi simplu de preparat. Pentru ea ai nevoie de câteva ingrediente, pe care cu siguranţă le ai la îndemână.Rezultatul este un pui cu ciuperci gătite toate în vin alb şi puţină cremă.

Pui în sos cremos de vin alb - Ingrediente

1 lingură ulei măsline 1 ceapă, tocată fin 4-5 fâşii de bacon/pancetta, tocate 4 căţei usturoi, tăiaţi fin felii 8 bucăţi de pui cu os, pulpe superioare sau inferioare 250 g ciuperci, întregi sau tăiate 500 ml vin alb sec 250 ml smântână de gătit sare piper o mână de pătrunjel tocat

Pui în sos cremos de vin alb - Mod de preparare

Găteşti baconul sau pancetta într-o lingură de ulei de măsline. Nu folosi uleiul dacă bucăţile de carne sunt prea grase. Pui carnea pe bucăţi de hârtie absorbantă pentru a elimina surplusul de grăsime.

Sărezi şi piperezi după gust bucăţile de pui şi le rumeneşti în grăsime de la bacon la flacără medie. Le pui şi pe ele pe un şervet absorbant.

Căleşti ceapa la flacără mică timp de 5-7 minute, adaugi usturoiul când s-a mai înmuiat ceapa şi laşi pe foc 1 minut în plus. Dai la o parte ceapa şi usturoiul pe aceeaşi farfurie cu baconul şi bucăţile de pui.

Adaugi ciupercile în tigaie şi le rumeneşti 3-5 minute şa flacără mai mare. Reaşezi puiul, ceapa, usturoiul şi baconul în tigaie, torni vinul pe deste şi laşi să fiarbă. Apoi, dai focul mai mic şi laşi încă 40 de minute.

Adaugi smântâna şi mai laşi 10 minute pe foc, să bolborosească. Presari pătrunjel pe deasupra înainte de a servi.

Poţi servi cu piure de cartofi sau orez.

sursa: http://vikalinka.com

Mai multe