Pui în sos de bere
Berea nu e numai licoarea aceea, blondă ori brună, cu care ne putem răcori pe timpul verii. Berea poate fi ingredientul principal pentru anumite feluri de mâncare, în general de pui. O poţi folosi la şniţele, dar şi la o reţetă faină de pui în sos de bere.
Pui în sos de bere - Ingrediente (4 porţii)
8 ciocănele pui 300 g ciuperci 2 fire praz 1 ardei roşu busuioc proaspăt sare piper 1 linguriţă boia dulce 4 căţei usturoi 1 lingură unt 2 litri bere rozmarin
Pui în sos de bere - Mod de preparare
Speli carnea şi o tamponezi cu hârtie absorbantă pentru a elimina surplusul de apă. Aşezi ciocănelele de pui într-o tavă. Torni berea şi adaugi usturoiul pisat. Presari busuiocul proaspăt tocat, piperul şi rozmarinul. Laşi la baiţ 10-12 ore.
Speli ciupercile şi le tai felii. Ardeiului îi elimini seminţele, îl speli şi îl tai feliuţe. Prazului îi îndepărtezi primele două frunze, îl dai sub jet de apă rece şi îl feliezi.
Topeşti untul într-o tigaie şi sotezi legumele peste care presari boiaua dulce, sarea şi piperul după gust. Încingi cuptorul. Laşi carnea la copt 30-35 de minute, până când cantitatea de bere se reduce la jumătate. Serveşti puiul în sos de bere cald cu garnitura de legume şi opţional cu cartofi natur şi frunze de busuioc.