Pui în stil grecesc
Dacă vei încerca reţeta pe care ţi-o propunem acum, vei constata (şi vei putea astfel să dovedeşti şi celor dragi) că nu e nevoie de foarte multe ingrediente şi nici de mult timp pentru a obţine o friptură de pui foarte gustoasă.
Ingrediente
4 pulpe de pui 1 kg de cartofi noi 4-5 roşii 1 lămâie tăiată în sferturi 1 ardei tăiat fâşii
Pentru marinată
un sfert de cană de ulei de măsline
o treime de cană de vin alb
sucul de la o lămâie
câteva frunze proaspete de oregano
1 ceapă tăiată julien
sare
piper
Mod de preparare
Încinge cuptorul. Amestecă într-un bol, toate ingredientele pentru sosul de marinată. Aşază într-o tavă cartofii spălaţi bine, dar lăsaţi în coajă, şi pulpele de pui. Adaugă roşiile tăiate bucăţi şi ardeiul tăiat fâşii. Toarnă sosul de marinată. Lasă la copt timp de o oră până când carnea şi cartofii sunt galben-arămii.
Serveşte cu salată, roşii şi brânză feta. Sau orice altă garnitură doreşti.
sursa: cerisesetfriandises.org