Pui în stil grecesc

17 mai 2014   Rețete

Dacă vei încerca reţeta pe care ţi-o propunem acum, vei constata (şi vei putea astfel să dovedeşti şi celor dragi) că nu e nevoie de foarte multe ingrediente şi nici de mult timp pentru a obţine o friptură de pui foarte gustoasă.

Ingrediente

4 pulpe de pui 1 kg de cartofi noi 4-5 roşii 1 lămâie tăiată în sferturi 1 ardei tăiat fâşii

Pentru marinată

un sfert de cană de ulei de măsline

o treime de cană de vin alb

sucul de la o lămâie

câteva frunze proaspete de oregano

1 ceapă tăiată julien

sare

piper

Mod de preparare

Încinge cuptorul. Amestecă într-un bol, toate ingredientele pentru sosul de marinată. Aşază într-o tavă cartofii spălaţi bine, dar lăsaţi în coajă, şi pulpele de pui. Adaugă roşiile tăiate bucăţi şi ardeiul tăiat fâşii. Toarnă sosul de marinată. Lasă la copt timp de o oră până când carnea şi cartofii sunt galben-arămii.

Serveşte cu salată, roşii şi brânză feta. Sau orice altă garnitură doreşti.

sursa: cerisesetfriandises.org

Mai multe