Pui în stil mexican
Nu ştim de ce, dar nouă ne-a făcut cu ochiul din prima impresie acest fel de mâncare. Ţie nu?
Pentru 4 persoane
Ingrediente
2 piepţi de pui fără oase şi fără pieliţă 1 linguriţă pudră de chili 1/2 linguriţă paprika 1/2 linguriţă sare 1/4 linguriţă piper 2 linguriţe ulei de măsline 2 căţei de usturoi, pisaţi 1 ardei roşu gras mare, tocat 2 căni boabe fierte de porumb 1/2 cană apă sucul de la o limetă 1/2 cană brânză mai dură gen parmezan, eventual iute 1 ardei iute, tăiat subţire 1/4 cimbru
Mod de preparare
Într-un vas mic, amesteci pudra de chili, paprika, sarea şi piperul. Presari pe ambele părţi ale piepţilor de pui.
Într-un vas termorezistent încingi o linguriţă de ulei la flacără medie. Adaugi piepţii de pui şi sotezi pe ambele părţi până se pătrund, cam 6 minute. Transferă pe o farfurie şi acoperă.
Adaugă încă o linguriţă de ulei în vas împreună cu usturoiul tocat şi ardeiul gras. Sotează până când usturoiul capătă o culoare plăcută, nu mai mult de 1 minut. Apoi adaugi porumbul. Laşi pe foc până se pătrunde porumbul.
Pune puiul la loc în vas. Adaugi apa şi zeama de limetă peste pui. Lasă 3 minute. Presară brânza şi mai bagă la cuptor până se topeşte brânza.
Scoate din cuptor şi presari deasupra ardeiul iute şi cimbrul. Serveşti cu felii de limetă.
sursa: http://pickfreshfoods.com