Pui la tigaie cu usturoi FOTO
Atunci când nu ai timp să găteşti preparate complicate, această reţetă cu piept de pui la tigaie cu usturoi te va scoate din încurcătură. În plus, familia ta va fi impresionată, mai ales că este un preparat simplu şi delicios.
Pui la tigaie cu usturoi – Ingrediente (3-4 porţii)
900 g piept de pui 1 linguriţă ulei de măsline 1 linguriţă sare piper, după gust condimentele preferate, după gust (boia, legume deshidratate, etc.) 6 căţei de usturoi întregi 2 linguriţe ulei 3 linguri ulei de măsline
Pui la tigaie cu usturoi – Mod de preparare
Tai pieptul de pui în jumătăţi. Baţi carnea cu un ciocan pentru şniţele şi o dai cu o linguriţă de ulei, condimentezi cu sare şi piper şi presari condimentele tale preferate.
Încingi 2 linguriţe de ulei într-o tigaie, la foc mare. Adaugi puiul şi prăjeşti aproximativ 3 minute. Întorci carnea şi adaugi usturoiul, dar laşi carnea încă 3 minute la foc mare.
Reduci flacăra şi adaugi cele 3 linguri de ulei de măsline şi mai laşi în tigaie 10-15 minute (în funcţie de cât de groasă este carnea).
Acoperi tigaia parţial, cu un capac, până când puiul este moale şi suculent. (Atenţie, să nu usuci prea tare carnea!) Întorci bucăţile de câteva ori în timpul prăjirii. Condimentezi cu pătrunjel sau alt tip de verdeaţă, după gust, şi serveşti cald acest pui la tigaie cu usturoi.
Sursa: valentinascorner.com.
Pulpe de pui cu lămâie şi coriandru
Pulpe de pui cu lămâie şi coriandru
Pulpe de pui cu sos de ciuperci