Pui picant la tavă FOTO

8 aprilie 2017   Rețete

Dacă vrei să găteşti ceva deosebit pentru o masă în familie, încearcă acest pui picant, la tavă. Dacă ai un pui din comerţ, ţine-l în apă cu sare înainte de a-l prepara, aproximativ o oră, apoi îl speli bine şi-l porţionezi. Poţi folosi, în loc de ardei iuţi, o combinaţie de boia dulce cu iute. Sosul de soia îl foloseşti în loc de sare şi dacă nu îl agreezi poţi presăra în baiţ sare grunjoasă. Iată cum poţi să prepari un pui delicios în 4 paşi simpli.

Pui picant la tavă - Ingrediente (1 tavă)

1 pui 2 ardei iuţi 2 linguriţe sos de soia 3 căţei usturoi 2 linguri ulei cimbru piper

Pui picant la tavă - Mod de preparare

Într-un bol torni uleiul, sosul de soia, piperul şi amesteci. Tai mărunt ardeii iuţi şi-i adaugi în vas. Cureţi căţeii de usturoi, îi pisezi şi-i pui peste ardei. Amesteci bine ingredientele.

Separat, speli puiul, îl tamponezi cu şer­veţele din hârtie absorbante şi-l por­ţio­nezi.

Aşezi bucăţile de pui într-o tavă, le ungi cu marinata, apoi torni restul peste ele, astfel încât să fie acoperite.

Adaugi câteva crenguţe de cimbru şi dai tava la cuptorul încins. O ţii la foc mediu, până se rumeneşte. Serveşti friptura cu garnitură după gust.

Pulpe de pui cu lămâie şi coriandru

Pulpe de pui cu lămâie şi coriandru

Pui la tigaie cu usturoi

Pui la tigaie cu usturoi

Pulpe de pui cu sos de ciuperci

Pulpe de pui cu sos de ciuperci

Mai multe