Pui toscan cu paprică
Mâncărurile italiene ne îmbie mereu cu aroma şi cu gustul lor. De aceasta dată, este vorba despre pui toscan cu paprică.
Ingrediente
4 pulpe mari de pui, fără piele
2 linguri făină simplă
2 linguri boia de ardei dulce
2 linguri ulei 2 ciuperci medii
1 ceapă mare 2 căței de usturoi
150 ml vin alb
150 ml supă de pui
150 ml smântână lichidă
150 g spanac proaspăt sau congelat
55 g parmezan ras
sare piper negru
pătrunjel proaspăt, pentru ornare
Cum faci pui toscan cu paprică
Pui bucățile de pui într-un bol mai mare și le amesteci cu făina, boiaua de ardei, sare și piper, până ce acoperi toată carnea.
Încingi uleiul într-o tigaie mare, adâncă, adaugi puiul și îl prăjești 4 minute pe fiecare parte, până devine puțin crocant și rumenit. Îl lași deoparte la scurs pe un șervet de bucătărie.
În uleiul rămas după prăjirea puiului, pui ceapa tăiată mărunt și o călești 4-5 minute, adaugi usturoiul zdrobit și ciupercile tăiate felii, și amesteci 30 de secunde. Torni peste acest amestec vinul și aduci la fierbere, adaugi puiul și supa, și lași să dea în clocot. Reduci focul și mai lași totul la fiert 30 de minute până ce carnea se înmoaie și zeama mai scade. Adaugi, apoi, smântâna și spanacul și încorporezi.
Iei preparatul de pe foc, adaugi parmezanul și ornezi cu pătrunjel.