Pulpă de porc la cuptor

5 aprilie 2016   Rețete

Delicioasa friptură de porc poate fi un prânz săţios, pentru toţi gurmanzii.

Ingrediente (1 tavă)

2 kg pulpă de porc 1 ceapă roşie 1 legătură ceapă verde 6-7 căţei usturoi rozmarin cimbru 1 cutie roşii cuburi 200 ml vin roşu demisec sare piper ulei piure de cartofi, opţional

Mod de preparare

Speli şi cureţi ceapa, apoi o tai în bucăţi potrivite. Zdrobeşti usturoiul. Condimentezi cu sare şi piper pulpa. O pui la rumenit într-o tigaie cu puţin ulei. O întorci pe toate părţile, ca să se facă uniform. Când a prins o culoare frumoasă, o muţi într-un vas termorezistent.

În tigaia în care ai rumenit carnea, pui toată ceapa şi o sotezi câteva minute. Adaugi roşiile cuburi şi mai ţii 7-10 minute pe foc, să fiarbă uşor. Torni jumătate din cantitatea de vin roşu, laşi să dea câteva clocote şi răstorni totul peste carnea din vas.

Pui şi restul de vin, presari rozmarin şi cimbru, acoperi vasul cu folie şi dai la cuptor 40-50 de minute. Scoţi folia şi laşi carnea până când se înmoaie. Când este totul gata, dai prin blender legumele, iar pasta obţinută o combini cu uleiul din tavă. Serveşti pulpa de porc cu sos şi, dacă vrei, cu piure de cartofi.

foto: profimedia

Mai multe